sessiz melek'in dünyasına hoşgeldiniz


28 Haziran 2010 Pazartesi

TR Bigbang hakkında herşey!


Bigbang nedir?

Bigbang teoremden gelen bir terim aslında. Usul şöyle işler: Yöneticiler takvim asar ve takvime göre iki takım + ponpon takımı/betalar oluşur. İki takım: a) yazarlar, b) sanat yapacaklar (artistler olarak geçecek).

1. Yazarlar bigbangin konusuna göre (bizde konu *fic/hayran hikayesi* olması olacak, konusu/fandomu/rps'si önemli değil) belirli miktarda kelime sınırını aşmak suretiyle (bizde 10.000 olacak, yaklaşık 50 sayfa) belli sürede (bizde 1 ay olacak) bir fic yazar ve bitmiş ficlerini yöneticiye verirler.

2. Ficler verildikten sonra yöneticiler yazarları açıklamadan sadece konuların olduğu bir liste yayınlarlar. Bu liste yayınlanınca bu sefer artistler istedikleri konuyu seçer ve o fici sahiplenirler. Ondan sonra da artistler için süre başlar. (Bizde muhtemelen 15 gün olacak) Bu süre içerisinde artistler adı üzerinde, art yaparlar. Wall veya icon veya header veya banner veya başlık veya kapak veya poster veya şarkı zipi/albüm veya video, veya gerçekten kağıt veya fotoşopla çizilmiş resimler, vs vs.. Görsel/işitsel her şey makbül olur.

3. Artistler de eserlerini yöneticilere verdikten sonra bigbang olmuşçasına her şey patlar ve yöneticiler yoğunluğa göre her gün fic/art takvimi yapar, her gün 1 (veya daha fazla) roman uzunluğunda tamamlanmış ve arta sahip ficler yayınlanır, festival olur, herkes fice doyar.

Bu hakkaten o kadar şey bir şey mi?

O kadar güzel bir şey :)) Bu işi ilk başlatan spn_j2_bigbangdir mesela ve bu seneki bigbangde 400'e yakın roman uzunluğunda fic çıktı, şu anda yayın ayında ve her gün en az 5 fic yayınlanıyor, oku oku bitmiyor resmen!

Aynı şekilde aklınıza gelecek hemen hemen her fandom ve çifte bigbangler yaratılmış durumda, her yer yaz aylarında festival alanına dömüş durumda :)

Sizin planınız nedir peki?

15 Haziran - 1 Temmuz : Listelere yazılma. BURADA
1 Temmuz - 25 Temmuz : Hikayelerin yazılması (25 bize yollamak için son gün olacak)
26 Temmuz - 30 Temmuz : Özetlerin yayınlanması, Artistlerin hikaye sahiplenmesi
1 Ağustos - 15 Ağustos : Artistlerin eserlerini yapmaları (15 son gün olacak)
15 Ağustos - 20 Ağustos : Ara kapatıcılar.
20 Ağustos - 30 Ağustos : Bizim hazırlıklarımız, yollama takviminin oluşturulması, vs vs.
1 Eylül : Hikayelerin (ve setlerinin) yayınlanmaya başlaması.

Olay nerede gerçekleşecek?

http://trbigbang.merkez-masa.com/

Hangi fandomlar dahil?

Hepsi! Kitaplar, filmler, diziler... İzlediğiniz ya da okuduğunuz herhangi bir şey hakkında hikaye yazabilirsiniz.
Kabul etmeyeceğimiz şeyler: tamamı orijinal karakterlerden oluşan özgün hikayeler ve hikaye dışında kalan yazı biçimleri (deneme, şiir, vs.)

Gaz oldum, yapacam! Nasıl?

http://trbigbang.merkez-masa.com/

Projenin arkasında kimler var?

Awakencordy (http://www.merkez-masa.com) ve Thelake (http://www.luplex.com) olarak bu organizasyona sponsorluk ediyoruz. Başından sonuna kadar çalışmaları biz yürüteceğimiz için herhangi bir problemde aşağıdaki e-mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

iletisim@trbigbang.merkez-masa.com
Awakencordy: awakencordy@merkez-masa.com
Thelake: thelake@luplex.com

Projeye destek verenler

Ana Sponsorlar:
http://www.merkez-masa.com
http://www.luplex.com
http://www.turkfanfiction.net

Baş Destekçiler
http://www.hortkulukavcisi.com/
http://photoshop-world.net
http://www.sihirbaslasin.net
http://supernatural-fans.forumi.biz/
http://supernaturalfan.forumlux.net/
http://www.vampirediariestr.com/
http://www.thexfiles-tr.net/
http://fan.thehost.gen.tr/
http://godsgamble.rpg-boards.com/forum.htm

yazıyı direk forumun hoşgeldiniz kısmından yöneticinin yazısından copy past yaptım. bende Tr Bigbang dünyasına bir yazar olarak katıldım. henüz başlarındyım yazdığım ficin. ama forum olsun, yazma aşaması olsun oldukça eğlenceli. hikayeler yazılıp yayınlandıktan sonrada okuması ayrı bir eğlenceli olacak. mutlaka katılmanızı şiddetle tavsiye ederim. foruma bir göz atın en azından, Tr Bigbang dünyasını görmüş olursunuz. tık tık

Hiç yorum yok: